Skip to content

Tens behandeling

Tens behandeling, hoe werkt het?

Het Tens apparaat is ongeveer zo groot als een mobiele telefoon. Het bevat twee snoertjes. Aan het uiteinde van de snoertjes bevestig je de elektroden. Deze elektroden plak je op de huid. De locatie van de elektroden hangt af van het doel. De gebruiksaanwijzing bij het Tens apparaat geeft hiervoor duidelijke instructie met afbeeldingen.

Vervolgens zet je het apparaat aan en kies je een programma. De intensiteit kun je tussendoor aanpassen. Ieder programma duurt 30 minuten en de stimulatie kan te allen tijde beëindigd worden. De zelfklevende elektroden kunnen meerdere malen gebruikt worden, totdat ze niet meer goed plakken.

Play Video

De hoogte van de stroom impuls

Onze Tens apparaten bevatten een standaard programma’s. Het verschil tussen de ze programma’s is de stroomimpuls of frequentie. Per seconde worden een aantal stroom pulsen afgegeven. WE spreken over een hoge en lage frequentie.</p>

Lage frequentie (2 Hertz)

Bij een lage frequentie worden 2 elektrische impulsen afgegeven per seconde. Dit is waarneembaar door een kloppend gevoel. Door de sterkte van de stroom impulsen te verhogen zult u merken dat de spieren zich aanspannen. De spiertrekkingen zorgen voor de afgifte van bepaalde stoffen, zoals endorfinen. Deze stoffen onderdrukken de pijn.

Hoge frequentie ( 100 Hertz)

Bij een hoge frequentie worden 100 impulsen per seconde afgegeven. Dit merkt u aan het kriebelende gevoel. De pijnprikkels worden nu nauwelijks meer doorgegeven aan de hersenen.