Skip to content

Veel gestelde vragen over Tens

Jazeker. Tens biedt voor heel veel mensen zeer goede resultaten. Elektrische neurostimulatie wordt dan ook niet voor niets al meer dan 50 jaar gebruikt door vele ziekenhuizen ( pijnpoli) en fysiotherapeuten.
Ja. Correct gebruik van Tens is veilig en kent nagenoeg geen bijwerkingen. Wel zijn er situaties waarbij het gebruik van Tens alleen in overleg met een arts is toegestaan. Bijvoorbeeld bij hartritmestoornissen of bij bepaalde huidaandoeningen.
Zeker. Tijdens de zwangerschap en het bevallen kan Tens grote verlichting brengen. Zelfs na de bevalling kan Tens bijdragen aan herstel. Het apparaat is geschikt voor een thuisbevalling maar ook in het ziekenhuis te gebruiken. Wel is het raadzaam eerst te overleggen met de verloskundige of gynaecoloog. Verder is het van belang het apparaat juist te gebruiken en de electroden pleisters correct te bevestigen.

In de meeste gevallen zijn er geen bijwerkingen. In sommige gevallen kan er huidirritatie ontstaan of spierpijn bij verkeerd gebruik.

Sommige Tens apparaten zijn voorzien van een huidbeschermingsfunctie die huidirritatie tegengaat. Verder bevatten deze apparaten een speciale elektroden herkenning. Als de elektroden pleisters niet goed aangebracht zijn of de bevestiging met het apparaat niet correct is, zal de stroomintensiteit 0 zijn.

Ja, voor chronische pijn worden Tens behandelingen vergoed door alle zorgverzekeraars vanuit de basis verzekering. Voor andere indicaties kunt u mogelijk een vergoeding ontvangen vanuit een aanvullend pakket. Raadpleeg hiervoor uw eigen zorgverzekeraar.