Skip to content

Elektrostimulatie

Elektrostimulatie

Elektrostimulatie, afgekort ook wel EMS, activeert de spieren zonder dat je ze zelf beweegt. Dit gebeurt door kleine stroomstootjes. De stroomimpulsen zijn volkomen veilig en totaal niet pijnlijk. Elektrostimulatie kent vele voordelen en is geschikt bij:

  • Spierherstel en spiertraining
  • Pijntherapie, bewezen effectief bij rugpijn
  • Afvallen, verbetering van stofwisseling
  • Huidversteviging ( vermindering cellulitis)
  • Bekkenbodem training

Elektrische spierstimulatie wordt al geruime tijd gebruikt in revalidatie klinieken, fysiotherapie praktijken en ziekenhuizen. De elektrostimulatie apparaten (waaronder ook de TENS apparaten) zijn inmiddels zo gebruikersvriendelijk dat ze zeer geschikt zijn voor thuisgebruik.

Hoe werkt elektrostimulatie van de spieren?

Op de huid worden elektroden geplaatst. Dit zijn pleisters die elektrische impulsen geleiden. De elektroden zijn verbonden met het EMS apparaat. De bediening is eenvoudig. Er zijn diverse programma’s te selecteren. Er zijn programma’s die de doorbloeding verbeteren, pijn verminderen en spieren trainen. Elektrostimulatie van de spieren is bijvoorbeeld zeer geschikt voor sporters maar ook voor patiënten die minder mobiel zijn of volledig verlamd. 

Soorten elektrostimulatie apparaten

Er zijn tal van elektrostimulatie apparaten verkrijgbaar. Wij ontwikkelen al meer dan 25 jaar betrouwbare EMS apparaten voor spier- en neurostimulatie. Ook zijn er speciale attributen voor de rug en het gezicht.

Bekijk alle EMS apparaten.

Elektrostimulatie afvallen

Elektrostimulatie kent nog een toepassing. Naast het trainen van de spieren zorgt het voor een verbetering van de stofwisseling en versteviging van de huid. Daarom wordt elektrostimulatie bij afvallen erg vaak toegepast. EMS zorgt ervoor dat de spieren zich optimaal bewegen zonder dat je druk uitoefent op gewrichten. Verder worden lastige zones zeer gericht aangepakt om het figuur te corrigeren. Elektrostimulatie voor afvallen biedt goede resultaten. Wel is het altijd ter ondersteuning van een gezond leefpatroon- en niet ter vervanging.